Temaer

 

Meget varme stjerner: Den Lille Magellanske Sky er en dværggalakse, der kredser om Mælkevejen i en afstand af 200.000 lysår. I den sidder dobbeltstjernesystemet AB7, der består af en Wolf-Rayet-stjerne og en kæmpe, blå stjerne, der kredser om hinanden.

Uge 10, 2013

Zeta Ophiuchi: Zeta Ophiuchi er en ung, varm kæmpestjerne, der befinder sig omkring 370 lysår væk i retning af stjernebilledet Slangeholderen på himmelhalvkuglens ækvator. Stjernen farer gennem rummet og skaber chokbølger i gasskyerne foran sig.

Uge 02, 2013

Thors hjelm: Stjernetågen NGC 2359 befinder sig omkring 15.000 lysår væk i retning af stjernebilledet Store Hund på den nordlige himmelhalvkugle. I dens midte sidder en ekstremt varm, blå stjerne, der er godt på vej til at eksplodere som en supernova.

Uge 43, 2012

En døende stjerne: Eta Carinae er en kæmpe, ustabil stjerne, der ligger omkring 7.500 lysår væk i stjernebilledet Kølen på den sydlige himmelhalvkugle. Eta Carinae vil højst sandsynligt eksplodere som en supernova inden for den næste million år.

Uge 21, 2012

Betelgeuses flammer: Det hidtil mest detaljerede billede af Betelgeuse har afsløret en klar stjernetåge omkring superkæmpestjernen. Tågen, der strømmer ud fra stjernen, bliver dannet i takt med, at stjernen kaster sit materiale ud i rummet.

Uge 27, 2011

VY Canis Majoris: Langt de fleste stjerner i Mælkevejen er ikke større end vores Sol. Der findes dog enkelte stjerner, hvis enorme størrelser og lysstyrker langt overgår resten. Sådan en stjerne er VY Canis Majoris.

Uge 07, 2011