Temaer

 

Planeterne i perspektiv: Vores Måne er blandt de største i Solsystemet. Faktisk er den så stor, at den ville være en rigtig planet, hvis den kredsede om Solen. Men hvad hvis Månen var endnu større – hvad hvis den var på størrelse med Mars eller måske Jupiter?

Uge 21, 2013

Venus set fra Saturn: NASA’s rumsonde Cassini har siden juni 2004 kredset om Solsystemets næststørste planet, Saturn. For ikke så længe siden tog den dette billede af Jordens søsterplanet Venus, der titter frem mellem Saturns flotte ringe.

Uge 12, 2013

Saturns sekskant: Planeten Saturn er næsten ligeså stor som Jupiter, og omkring den kredser mere end halvtres måner. Den er nok bedst kendt for sine flotte ringe, men gasplaneten har også andre ting at byde på: På dens nordpol raser en kæmpe storm med et noget usædvanligt udseende – den er nemlig sekskantet.

Uge 08, 2013

En lille måne med et stort krater: Fans af de populære Star Wars-film vil sikkert synes, at der er noget bekendt ved objektet på dette billede. Men nej, det er ikke en rumstation, det er en måne. Og den store plet er ikke en laser, men et enormt krater.

Uge 35, 2011

Velkommen til Saturn: Efter at have rejst gennem Solsystemet i mere end seks et halvt år nåede den ubemandede rumsonde Cassini-Huygens i juni 2004 endelig Saturn.

Uge 19, 2011

Mød planeterne: I vores Solsystem kredser hele otte planeter omkring Solen. De fire inderste er klippeplaneter med en fast overflade, mens de fire yderste er gasplaneter. Billedet her viser deres størrelser i forhold til hinanden og til Solen.

Uge 13, 2011