Temaer

 

Planeterne i perspektiv: Vores Måne er blandt de største i Solsystemet. Faktisk er den så stor, at den ville være en rigtig planet, hvis den kredsede om Solen. Men hvad hvis Månen var endnu større – hvad hvis den var på størrelse med Mars eller måske Jupiter?

Uge 21, 2013

Venus set fra Saturn: NASA’s rumsonde Cassini har siden juni 2004 kredset om Solsystemets næststørste planet, Saturn. For ikke så længe siden tog den dette billede af Jordens søsterplanet Venus, der titter frem mellem Saturns flotte ringe.

Uge 12, 2013

Venuspassage: På onsdag bevæger planeten Venus sig ind mellem Jorden og Solen for sidste gang i mere end 100 år. Dette sjældne himmelfænomen kaldes for en venuspassage, og det vil kunne ses fra Danmark i de tidlige morgentimer lige efter solopgang.

Uge 23, 2012

Venus og Jupiter mødes i vest: Aftenhimmelen har den sidste måneds tid budt på to ekstra klare lys i vest: Planeterne Venus og Jupiter. De har lige så stille nærmet sig hinanden aften efter aften, og den 15. marts kunne man se dem stå blot 3° fra hinanden.

Uge 12, 2012

Mød planeterne: I vores Solsystem kredser hele otte planeter omkring Solen. De fire inderste er klippeplaneter med en fast overflade, mens de fire yderste er gasplaneter. Billedet her viser deres størrelser i forhold til hinanden og til Solen.

Uge 13, 2011