Temaer

 

Planeterne i perspektiv: Vores Måne er blandt de største i Solsystemet. Faktisk er den så stor, at den ville være en rigtig planet, hvis den kredsede om Solen. Men hvad hvis Månen var endnu større – hvad hvis den var på størrelse med Mars eller måske Jupiter?

Uge 21, 2013

Blinke, blinke lille stjerne: I juni 2010 kunne man se den klare stjerne Regulus og planeten Mars stråle om kap side om side på nattehimlen. En 10 sekunder lang eksponering med et kamera, der svingede frit i en snor, resulterede i dette usædvanlige billede.

Uge 37, 2011

Liv på Mars?: I 1996 blev meteoritten ALH 84001 kendt verden over, da forskere fra NASA annoncerede, at den måske indeholdt spor af mikroskopiske fossiler efter bakterier fra planeten Mars.

Uge 33, 2011

Farvel til Spirit: Det er nu snart tre uger siden, at NASA stoppede forsøgene på at komme i kontakt med marsrobotten Spirit, der har været tavs siden marts sidste år. Billedet viser det sidste, som robotten så.

Uge 24, 2011

Mød planeterne: I vores Solsystem kredser hele otte planeter omkring Solen. De fire inderste er klippeplaneter med en fast overflade, mens de fire yderste er gasplaneter. Billedet her viser deres størrelser i forhold til hinanden og til Solen.

Uge 13, 2011

Marsisk solnedgang: I 2005 fangede NASAs Mars-rover Spirit dette fascinerende billede af Solen, der går ned bag kanten af Gusev-krateret på Mars.

Uge 05, 2011