Temaer

 

Tæt på Hestehovedtågen: Lige under stjernen Alnitak i stjernebilledet Orion ligger Hestehovedtågen. Den er en del af det meget større Orion-kompleks, en stor gruppe af klare tåger, mørke skyer og unge stjerner, som strækker sig hele vejen fra Orions bælte til [...]

Uge 19, 2013

Cepheus’ spøgelse: Omkring 1.200 lysår væk i stjernebilledet Cepheus på den nordlige himmelhalvkugle spøger denne mørke stjernetåge ved navn SH2-136.

Uge 44, 2012

Et hul i himmelen: Hvorfor er himmelen så mørk? Stjernerne er ikke forsvundet, men deres lys bliver blokeret af den mørke molekylesky Barnard 68, som befinder sig i retning af stjernebilledet Slangeholderen nær himmelkuglens ækvator.

Uge 05, 2012

Et himmelsk juletræ: I stjernebilledet Enhjørningen på den nordlige himmelhalvkugle lyser både stjerner og farverige tåger op i den stjernedannende region NGC 2264. De klare blå stjerner på billedet er en del af en åben stjernehob, der populært kaldes for Juletræshoben.

Uge 51, 2011

Farverige stjernetåger: De farverige stjernetåger omkring stjernerne Antares, Rho Ophiuchi og Sigma Scorpii befinder sig omkring 500 lysår væk lige under himmelkuglens ækvator. De spænder over et stykke af himlen, der svarer til 12 gange fuldmånens diameter.

Uge 36, 2011