Temaer

 

Lysende natskyer: Nu nærmer sommeren sig, og med den kommer muligheden for at se lysende natskyer. De ligger helt oppe 76-85 kilometers højde og er dermed de højeste skyer i Jordens atmosfære.

Uge 20, 2012

Tre sole på himlen: Bisole er små fantom-sole, der under særlige omstændigheder dukker op på hver side af Solen. Det sker, når Solens stråler reflekteres fra og brydes af små iskrystaller i atmosfæren.

Uge 07, 2012

En ildkugle i ørkenen: I forbindelse med meteorsværmen Geminiderne i 2009 trak en ildkugle – en særligt lysstærk meteor – et klart spor hen over himlen i Mojaveørkenen i Californien.

Uge 50, 2011

Blinke, blinke lille stjerne: I juni 2010 kunne man se den klare stjerne Regulus og planeten Mars stråle om kap side om side på nattehimlen. En 10 sekunder lang eksponering med et kamera, der svingede frit i en snor, resulterede i dette usædvanlige billede.

Uge 37, 2011

Meteor set fra rummet: For en uges tid siden toppede den årlige meteorsværm Perseiderne. Fuldmånen og det dårlige vejr gjorde det vanskeligt at se meteorerne fra Jorden, men oppe på den Internationale Rumstation kunne astronauterne nyde en udsædvanlig udsigt.

Uge 34, 2011

Nordlys i Danmark: Det har været småt med nordlys på vores breddegrader de sidste år, men i tirsdags fandt et så voldsomt soludbrud sted, at det resulterende nordlys nåede helt til Danmark.

Uge 11, 2011