Temaer

 

Planeterne i perspektiv: Vores Måne er blandt de største i Solsystemet. Faktisk er den så stor, at den ville være en rigtig planet, hvis den kredsede om Solen. Men hvad hvis Månen var endnu større – hvad hvis den var på størrelse med Mars eller måske Jupiter?

Uge 21, 2013

Venus og Jupiter mødes i vest: Aftenhimmelen har den sidste måneds tid budt på to ekstra klare lys i vest: Planeterne Venus og Jupiter. De har lige så stille nærmet sig hinanden aften efter aften, og den 15. marts kunne man se dem stå blot 3° fra hinanden.

Uge 12, 2012

Jupiter og Io: Ligesom planeterne kredser om Solen, kredser Jupiters måner om Jupiter. Her ses den inderste af de fire galileiske måner Io passere foran den store gasplanet. Billedet blev taget i 2000 af rumfartøjet Cassini-Huygens, som passerede Jupiter på sin vej mod Saturn.

Uge 45, 2011

Mød planeterne: I vores Solsystem kredser hele otte planeter omkring Solen. De fire inderste er klippeplaneter med en fast overflade, mens de fire yderste er gasplaneter. Billedet her viser deres størrelser i forhold til hinanden og til Solen.

Uge 13, 2011