Plejaderne: Plejaderne er en af de mest kendte stjernehobe på himlen, og den kan nemt ses med det blotte øje både på den nordlige og sydlige himmelhalvkugle afhængigt af årstiden.

Plejaderne kaldes også for Syvstjernen efter dens syv klareste stjerner. Stjernehoben indeholder over 3000 stjerner, hvoraf de fleste er varme, blå og meget klare unge stjerner, som er blevet dannet inden for de sidste 100 millioner år. En blå reflektionståge omgiver stjernerne – den lyser ikke selv, men reflekterer lyset fra stjernerne. Man troede engang, at tågen var rester fra dannelsen af stjernehoben, men nu ved man, at den er en urelateret forbipasserende støvsky.

I øjeblikket befinder Plejaderne sig til højre for stjernebilledet Orion, men på grund af stjernehobens relative hastighed, vil den om tusinder af år kunne ses ved fødderne af den græske jæger. Ligesom de fleste åbne stjernehobe, vil tyngdekraften ikke binde stjernerne sammen for evigt, og i løbet af de næste 250 millioner år vil stjernehoben derfor lige så stille blive opløst.

Kilde: Robert Gendler