Jorden, den blå juvel: Universet rummer ufatteligt meget skønhed, og med dets væld af farverige tåger, strålende galakser og fremmede planeter er det nemt at glemme, at en af dets mest betagende mirakler befinder sig lige under vores fødder.
Dette billede blev taget den 7. december 1972 af besætningen om bord på rumskibet Apollo 17 i en afstand af omkring 45.000 kilometer. Det viser en fuldt oplyst Jord med Afrika mod nord og Antarktis mod syd. Billedet blev døbt “Den Blå Juvel”, og det understreger hvor smuk og unik vores hjemplanet er. Det er ikke svært at forstå, hvorfor det er et af de mest udbredte billeder i verden.
Apollo 17 var den sidste bemandede månemission, og ingen har siden befundet sig i en afstand af Jorden, hvor det var muligt at tage et lignende billede. Alligevel kunne NASA i 2002 offentliggøre et nyt billede af Jorden. Det var sammensat af en række satellitbilleder, der var blevet taget over en periode på flere måneder, og det havde en detaljegrad på kun 1 kvadratkilometer per pixel. Siden er nyere satellitbilleder blevet brugt til at lave endnu mere detaljerede billeder af Jorden.
Kilder: Apollo 17-besætningen, NASA